Materiële giften:

Naast kledij, schoenen, lakens, donsdekens, dekens, tafelmappen, gordijnen, handdoeken, zakdoeken, washandjes, breiwol, boeken, klein huishoudelijke materiaal, kleine meubelen, speelgoed, kerstgerief, paasgerief, Halloween, Valentijn, kunnen ook kledij rekken gegeven worden.

Financiële giften:

Stortingen kunnen gebeuren op de rekening van vzw  De Schakel Televestiaire

BE82 7310 4978 0068

Wens je een fiscaal attest, schrijf dan minimum € 40 over op de rekening

BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding C 1811040  televestiaire mensen Helpen mensen, Noordstraat 148 8800 Roeselare

Met de opening van de winkel Televestiaire in de Noordstraat 148 in Roeselare

overhandigden de voorzitter Jan Vanneste en de secretaris Erik Vantomme een keramieken plakkaat met het logo mensen Helpen mensen aan de eerste coördinator Linda Vandewynckele.

 

Met dank aan Nathalie, voorzitter Sociaal, van Rotaract Mandeleie een organisatie met 60 jonge en gedreven leden, die zich inzetten voor sociale doelen.

Kreeg de telvestiaire mensen Helpen mensen een massa aan kledij aangeboden, die Nathalie met haar leden had ingezameld.

Dank u Nathalie om aan ons te denken.

 

Inzamelactie van POM ( Provinciale Ontwikkeling Maatschappij ): het team arbeidsmarkt waarvan Joblabo deel uitmaakt organiseerde een kerstfeest voor het personeel. Bart sr is vrijwilliger bij Joblabo. Ze verzamelden spullen in goede staat voor de Televestiaire. Men vroeg een schenking aan diegenen die naar het feest kwam. De stafmedewerker van het Joblabo is Delphine Vandecaveye.
Dank u Delphine

 

Het project De Schakel televestiaire mensen Helpen mensen werd gerealiseerd met de steun van het Fonds 't Muzenestje, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Roger Tanghe overhandigde de cheque aan de voorzitter van De Schakel Televestiaire.

 

Unizo Roeselare geeft Televestiaire financieel duwtje in de rug.

Unizo Roeselare schonk 400 euro aan de Televestiaire Mensen Helpen Mensen in de Noordstraat. Die centen zijn de opbrengst van het debat dat Unizo organiseerde naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar.

Bart Depestel, Lutgarde Pannecoucke, Simonne Devos en Linda Vandewynckele van de Televestiaire nam de cheque maar al te graag in ontvangst van Unizovoorzitter Bernhard De Muynck en bestuursleden Stijn Couvreur, Marco Lombaert, Sander Braeye en Bart Verstraete. 

Tekst met dank aan Joke Couvreur

Dank u UNIZO om aan ons te denken.

 

Weldoener redt vzw Mensen Helpen Mensen: “Dit initiatief maakt het verschil voor velen. Ik wil dat het blijft bestaan, ook als ik er niet meer ben”

Roger Tanghe koopt pand op en stelt het ter beschikking van Televestiaire

Voorzitter Jan Vanneste (rechts) en secretaris Erik Vantomme (midden) zijn Roger Tanghe bijzonder dankbaar. Hij maakt het verschil voor de Televestiaire en biedt hen toekomst.

De Televestiaire Mensen Helpen Mensen is gered dankzij een weldoener. De eigenaars van de winkel in de Noordstraat wilden het pand verkopen. De vzw kon dat zelf niet betalen, maar Roger Tanghe heeft zijn warme hart getoond. Hij kocht het gebouw, dat nu via de Koning Boudewijnstichting ter beschikking gesteld wordt zolang de Televestiaire actief is.

De vzw Mensen Helpen Mensen verkoopt tweedehandskledij, huishoudelijk materiaal,… voor een euro of minder om mensen in nood te helpen. Heel even leek het erop dat de Televestiaire haar derde verjaardag in mineur zou moeten vieren of zelfs helemaal niet. De winkel dreigde het dak boven haar hoofd te verliezen. “De eigenaars van onze winkel in de Noordstraat 148 lieten weten dat ze het pand wilden verkopen”, vertelt voorzitter Jan Vanneste. “We kregen de eerste kans, maar daar hadden we gewoon het geld niet voor.”

Mocht de Televestiaire verdwijnen, zou dat een ramp zijn voor velen. Beste bewijs is de explosieve groei van het initiatief. In hun eerste werkingsjaar moesten ze al een herenafdeling en een boekenafdeling opstarten en vorig jaar palmden ze ook het gebouw van de buren in als opslagruimte. “Het succes van de Televestiaire is dubbel. Eigenlijk zou het zo slecht mogelijk moeten gaan, maar er is helaas veel miserie in Roeselare. Wat we hier zien en horen, kunnen we ons niet inbeelden. Mensen vragen soms zelfs om een kledingstuk van amper een euro opzij te leggen tot de volgende maand omdat ze er het geld niet voor hebben.

 

Links zien we het gebouw dat gebruikt wordt als opslag/sorteerruimte. Het witte gebouw rechts is het aangekochte pand door Roger Tanghe.

 

Zekerheid

“17,8 procent van de Roeselarenaars heeft moeite om rond te komen met zijn inkomen. En die hebben dan al een inkomen. 8,5 procent heeft zelfs geen centen om de basisbehoeften te kopen. Dat is schrijnend”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “Die cijfers zijn onaanvaardbaar. We zetten sterk in op een sociaal beleid en willen dit in de toekomst nog versterken en verstevigen. Toch botsen we op onze limieten en net daarom is de Televestiaire zo formidabel. We noemen Roeselare het hart van West-Vlaanderen, maar het echte hart vinden we hier.”

Burgemeester Kris Declercq (CD&V)

Het grootste hart vond de Televestiaire bij Roger Tanghe, woordkunstenaar en bezieler van ’t Muzenestje. “Roger heeft een eigen fonds in de Koning Boudewijnstichting. Toen wij in nood zaten, heeft hij geld op tafel gelegd en onze winkel gekocht. In het contract met de Koning Boudewijnstichting staat een clausule waardoor wij het gebouw mogen gebruiken zolang de Televestiaire bestaat”, legt Vanneste uit. “Ik word nog altijd emotioneel door het gebaar. Roger is een formidabele mens die niet alleen helpt om de boel hier draaiende te houden, maar ons nu ook zekerheid biedt dat we altijd een huis zullen hebben.”

De Televestiaire is een succes dankzij de vele vrijwilligers die een helpende hand bieden.

Dankbaar

Roger, die in het verleden de Televestiaire al meermaals een duwtje in de rug gaf, vindt zijn gulheid niet meer dan normaal. “Ik heb geluk gehad in het leven om ‘vader’ te worden van mijn fonds. Maar elk kind moet een dak boven zijn hoofd hebben. Ook de Televestiaire”, reageert hij. “Onder vrijwilligers beginnen zo’n mooie dingen. Velen offeren zich op, ook voor de Televestiaire. Ik wil dat het initiatief blijft bestaan, ook als ik er niet meer ben.”

Ook burgemeester Declercq, die Roger een klomp warmte noemt, is opgetogen met Rogers daad. “We zijn je vanuit de stad heel dankbaar, Roger. Investeren in stenen is hier duidelijk investeren in mensen. Zonder jou zou het niet makkelijk geweest zijn voor de Televestiaire om hun schitterend werk verder te zetten”, besluit hij.

 

Foto Joke Couvreur

Tekst Charlotte Degezelle

 

 

De jongeren van CD&V Roeselare deden een oproep om in deze tijden geen enkel Roeselaars kind te vergeten. Met de actie "Iedereen Kerstman"  wilden ze graag geschenkjes verzamelen om het onder de kerstboom te leggen voor kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijker hebben.

Het is hun nog gelukt ook, we hebben in de televestiaire mensen Helpen mensen meer dan 100 pakjes gekregen dat wij kunnen uitdelen, de lach op de kindergezichten zegt genoeg. Daar doet men het voor.

Ik dank de jongeren uit de grond van mijn hart om zo een mooi project op te starten, want zonder ze het beseffen hebben ze veel kinderen gelukkig gemaakt.

 

Bij Lingerie Ohlala, Rijksweg 4 in Lendelede was er deze maand een mooie actie.

Je kon beha’s die je niet meer draagt, maar wel nog draagbaar zijn, afgeven waarbij je een waardebon van € 10 kreeg bij aankoop van een nieuwe beha.

De binnengebrachte beha’s werden geschonken aan organisaties uit de regio die aan armoedebestrijding doen.

Zo kreeg de Televestiaire mensen helpen mensen en de organisatie vzw ’t goede doel een mooie voorraad beha’s die in onze winkel kunnen verkocht worden.

Wij danken Lotje en Rik Decock voor hun gift.

 

Met dank aan Vrouw & maatschappij hebben de mama's een mooi geschenkje gekregen op moederdag

 

Het Prosa bestuur van de politiezone Riho steunt jaarlijks een goed doel.

Dit jaar was de telvestiaire mensen Helpen mensen aan de beurt.

Wij hebben van de voorzitter Rudy Cottignies een cheque gekregen van € 2000,

die natuurlijk in dank werd aanvaard en waarvoor wij Prosa zeer erkentelijk zijn.

 

Dankzij Kloen, voor het schenken van het kwartino spel, zullen we dit jaar de kinderen kunnen verwennen met Pasen en Sinterklaas.

Bedankt Geert Deraeve

 

Televestiaire mensen Helpen mensen kreeg een aantal rekken om kledij op te hangen tijdens een ontmoetingsbijeenkomst in 't Muzenestje.

Roger Tanghe gaf ze aan de vrijwilligster Erna Froyman.

Enkele vrijwilligers waren ook aanwezig met hun partner, op de barbecue in 't Muzenestje

Erna met haar man Georges, Sonja en Greta

Mijn man Bart sr, Jacques de man van Greta en ik (Linda)

Het was een prachtige avond ...

 

Met de opening van de herenafdeling overhandigde de voorzitter van de werkgroep kunst kijken Willy Wostyn een cheque van € 250 aan de eerste coördinator Linda Vandewynckele

 

Wij danken het rekruteringsbureau Robert Half; een rekruteringsbureau die gespecialiseerd is op diverse domeinen: Financies, Administratie en Interim Management.

Het bureau voor de provincie West- Vlaanderen is gevestigd in het Accent Business Park, Kwadestraat 153 b2.3 te 8800 Roeselare; bestaat alhier ondertussen 10 jaar en is uitgegroeid tot een kantoor met 24 mensen.

Ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan deed het team van dit rekruteringsbureau een inzamelactie voor het goede doel. Meer dan 200 zakken kledij werden ingezameld en werden geschonken aan de Televestiaire.

 

 

Dank aan Mevrouw Lina Kluge voor het binnenbrengen van het vele materiaal, zoals kledij en schoenen.

 

Dank aan Carine Vanstaen en Luc Tanghe voor het binnenbrengen van het vele materiaal, zoals schoenen en kledij

 

Dank aan Mevrouw Marjan Verschatse (vzw Rattensnoozels) voor het schenken van shampoo’s, douche-crème, deodorant, tandpasta, vloeibaar wasmiddel en handcrème.

Dankzij deze schenking kan een nieuw item verkocht worden aan onze klanten.

 

Dankzij Geert Huyghe, voor het schenken van die mooie nieuwe beren, zullen we dit jaar de kinderen kunnen verwennen met een mooi geschenkje.

We danken ook Geert voor die sportkledij

 

Dank aan Mia Herman voor het schenken van nieuw materiaal, speelgoed, nachtkledij, verzorgingsproducten, terug naar school enz. Te veel om op te noemen...

 

Wij danken de steeds groter wordende groep mensen die regelmatig of eenmalig materiaal binnenbrengen en ons op deze manier steunen.

 

Jaarlijks ondersteunen de Gilde der Erepoorters van de Aloude Coopmanstede Rousselaere een goed doel.

Dit jaar was het de beurt aan de graancirkel, televestiaire mensen Helpen mensen en het vluchthuis.

Foto met dank aan Jos Bogaerts